Beleef SXSW 2023 met ‘The South By Experience 2023’ podcast

Fontys ICT
South By South West (SXSW), of volgens de vaste bezoekers 'South By' (uitgesproken met gepaste 'southern drawl'), is één van de meest toonaangevende events op het vlak van innovatie in tech, media, film en muziek. Daar mag je trouwens nog een hele hoop sectoren aan toevoegen, maar belangrijk is dat SXSW de toon zet voor het komende jaar. Voor medewerkers van een organisatie die vormgeeft aan die ontwikkelingen, is een bezoek dus ontzettend waardevol. Een aantal collega's vertrok dus in maart naar Austin, Texas, voor een onderdompeling. De resulterende inzichten hoor je terug in de nieuwe podcast 'The South By Experience 2023', opgenomen en vormgegeven door docent-onderzoeker Pieter Dorst

pieter-de-podcastkoning

Collega’s even uit de Fontys-omgeving 
Namens Fontys ICT vertrokken Ferry Wonders, Koen Suilen, Pieter Dorst, Guido Segers en Sandra Verhoeven (samen met een aantal Pulsed collega's) naar de Verenigde Staten. Voor enkelen van het gezelschap was dit poging 3; vanwege de pandemie waren er eerder een aantal net-niet bezoeken gepland. De anticipatie is dus hoog en zoals het een aantal ICT'ers betaamt is de voorbereiding ook goed op orde. Fontys is een grote organisatie, en daar uitstappen is waardevol om te kunnen reflecteren en zicht te krijgen op ‘de grotere ontwikkelingen’. SXSW is daar de ideale plek voor.

Trends Spotten 
Deze week is dus de belangrijkste doelstelling; in beeld krijgen wat de belangrijke ontwikkelingen en trends zijn in het (ontzettend brede) ICT-werkveld en inspiratie opdoen voor de werkpraktijk. Wat daarbij opvalt is dat de verschillende domeinen steeds meer samensmelten. Het is haast niet mogelijk om Metaverse en Extended Reality los te zien van hun toepassingen in de praktijk. Toepassen van technologie in de praktijk, dat is dan ook precies het snijvlak, waarop Fontys ICT vaak opereert in onderwijs en onderzoek. Zo is er veel mee te maken en te zien over wat de toekomst ons gaat brengen.

The South By Experience 2023 
Met grote ogen keert iedereen terug van de eerste sessies op de conferentie. Pieter Dorst, naast zijn rol als docent ook fervent radio- en podcastmaker, maakte gebruik van die momenten om ervaringen vast te leggen met zijn microfoon. De resultaten van een week vol verwondering over SXSW en natuurlijk de Verenigde Staten zelf, is terug te luisteren in de podcastreeks 'The South By Experience 2023' op Spotify of transistor.fm. Beluister de afleveringen hier. 

Deze podcast is een initiatief van Pieter Dorst, met medewerking van het reisgenootschap. Guido Segers schreef zijn bevindingen over de grote trends uit in een LinkedIn blog. De groep verbleef van 11 t/m 17 maart in Austin voor het SXSW-festival 2023.