Studenten hacken de gemeente Tilburg
Unieke kans voor studenten
Normaal gesproken is het verboden om een gemeente of andere overheidsinstelling te hacken. En hoewel de studenten niet in alle systemen mochten inbreken, bood Let's Hack Tilburg aankomende professionals een unieke kans om hun vaardigheden te toetsen.
Kwetsbaarheden
Het hackerevenement bracht een aantal kwetsbaarheden van de studenten aan het licht. Student Morris Werner en zijn team vonden een aantal 'gebreken'. “In het begin voelde het best spannend omdat we nu met het echte werk te maken hadden. Natuurlijk is het heel leerzaam om onze kennis op een legale manier in de praktijk te brengen en te proberen echte systemen te hacken. Het vinden van een aantal punten voelde natuurlijk als een kleine overwinning,” zei Morris. Zijn team werd verkozen tot de beste hackers en beloond met mooie prijzen.
Samenwerking
Door de gezamenlijke inspanningen van de studenten en de gemeente Tilburg zijn er innovatieve oplossingen ontstaan, zegt Ron Mélotte, docent Cyber Security. “De gemeente kan de gevonden punten nu zo snel mogelijk oplossen en zo de digitale veiligheid verbeteren. Dit is belangrijk omdat zij toegang hebben tot veel belangrijke en privacygevoelige voorlichting. Als gemeente wil je natuurlijk weten of er kwetsbaarheden zijn. We zijn er trots op dat onze studenten op deze manier een bijdrage hebben kunnen leveren en de maatschappij positief hebben kunnen beïnvloeden.”