P2 event Pitch IT

Fontys ICT

P2 event Pitch IT in Euroscoop Tilburg groot succes

Op maandag 18 januari 2016 was het P2 event van locatie Tilburg in de Euroscoop (bioscoop Stappegoor). Het event werd dit jaar voor de 4e keer georganiseerd, maar het was de 1e keer op deze bijzondere locatie. Een periode van 8 weken hard werken werd beloond met een leuke afsluiting, bestaande uit een beurs en pitches.

De studenten mochten om 12.00 uur de Euroscoop in om hun stand voor de beurs op te bouwen. Deze standjes stonden in de foyer van de bioscoop. Om 13.30 uur waren er al vele zenuwachtige gezichten te zien, want de proftaken werden beoordeeld door de SLB'ers en docenten. Om 14.30 uur was de ontvangst van de diverse bedrijven en de genodigden. Iedereen kreeg bij de ontvangst een envelop met daarin een plattegrond van de beurs en nepgeld. Dit geld kon je later op de beurs investeren in een van de projectgroepen.

One minute pitch

De 24 projectgroepen mochten om 15.00 uur in de grote bioscoopzaal hun idee pitchen aan een deskundige jury, bestaande uit Erik Kamps (directeur NBrIX), Pieter Wels (docent FHICT) en Pieter Dorst (docent FHICT). Sonja Nieuwenhuis, (teamleider Tilburg) heette iedereen van harte welkom. "Studenten zijn erg trots op hun product waar ze 7 weken, bijna 8 weken, aan hebben gewerkt. Al deze producten zijn te bewonderen op de beurs, maar zullen nu ook toegelicht gaan worden in een one minute pitch." Erik Kamps, benadrukte het belang van de samenwerking tussen studenten en bedrijven.

Van smart home tot food

Na de woorden van Kamps startte de eerste groep met de pitch. Daarna volgden nog 23 pitches, de een wat zenuwachtig en de ander juist heel zelfverzekerd. In totaal waren er 6 thema's: smart home, education, leisure, food, identity en health. Verschillende idee├źn over deze onderwerpen passeerden de revue, zoals de slimme koelkast die bijhoudt wat er precies in je koelkast staat en wanneer iets over de datum is. Maar ook een plant die je op afstand kan "bedienen" en zorgen dat hij voldoende water krijgt. Kortom: diverse onderwerpen en pitches kwamen voorbij, de een met een beter onderwerp en de ander weer met een knallende presentatie.

De beurs

Na de pitches werd de beurs bezocht. De externe partijen konden bij hun favoriete product een investering doen met nepgeld. Jasper, Jelle, Tom en Nick van projectgroep Smart4 hadden een smart fridge en appie app in een gemaakt. "Het doel van onze app is om minder afval te produceren. Zo vertelt de app je wat je in je koelkast hebt staan en welke recepten je kunt maken met die producten. Ook hebben we een speciale knop over biogas". Smart4 speelt dus in op de trend dat Nederland steeds duurzamer wordt. Er is ook aandacht voor Leisure. Zo heeft projectgroep 4-plan een online marktplaats ontworpen voor events. "Stel, je zoekt een Rodeo stier voor op de verjaardag van je dochter, dan kun je die vraag hier stellen en wij koppelen je dan aan iemand die dit kan aanbieden." Tom, Max, Tido, Bas en Wouter vallen op. Zij hebben er echt werk van gemaakt door blauwe T-shirts te laten bedrukken met hun logo. "Wij van Match up hebben een sociaal platform ontworpen, waardoor je makkelijk alles rondom competities kunt bijhouden. Bijvoorbeeld het aantal rondes bij een wedstrijd of de score per speler. Heel makkelijk als je een toernooi gaat organiseren." Een ander product dat opvalt is de Helping Hand van Roy, Sven, Teun en Cas. Zij hebben een armband ontworpen, waardoor bijv. ouderen zelfstandig de deur kunnen openen, zonder teveel inspanning. De hand maakt contact met een sensor door middel van een kleine lasterstraal.

Prijsuitreiking

Om 17.00 uur vond de prijsuitreiking plaats. Er werd een prijs uitgereikt voor de groep met het meeste nepgeld en een prijs voor de groep met de beste pitch. De Mood Bear won de 1e prijs. Zij hadden het meeste geld ontvangen als investering in hun product: 44.500 euro. Zij kregen uit handen van Erik Kamps bioscoopbonnen. De prijs voor de beste pitch ging naar Map Your Meal. Zij wonnen een slagroomtaart met gouden USB stick. De jury was unaniem over de keuze. "Ik ben enorm geïnspireerd. We waren erg onder de indruk," aldus jurylid Pieter Dorst.

Na de prijsuitreiking was er nog een gezellige borrel ter afsluiting van het event. De organisatie kijkt met een zeer tevreden gevoel terug op het P2 event. "Ik ben helemaal tevreden," aldus Jeanine van Geest. En terecht. Het P2 event was zeer geslaagd!