Geslaagde Innovations Insight

Fontys ICT
22 juni werd weer een Innovations Insight in Strijp TQ gehouden. Een bijzonder succesvolle editie waar onze studenten hun projecten lieten zien aan docenten, werkveld en familieleden. Bijzonder aan deze editie was dat ook de collega's vanuit het HBO-i aanwezig waren. En 's middags kwam ook de Eindhovense burgemeester Jeroen Dijsselbloem een bezoek brengen aan Innovations Insight.

Innovations Insight

Donderdag 22 juni was Innovations Insight. Studenten presenteerden de projecten waar ze het afgelopen semester in het Fontys ICT InnovationLab aan hebben gewerkt. Dit keer gingen de prijzen, in de vorm van de SPARC 'Innovation Lighting cup' naar drie opvallende projecten: 'van sensoren naar zorg', 'Learning English with AI' en het derde project onderzocht de manieren om mensen te helpen beter met heftig geluid om te gaan (schadelijk) met een smartwatch applicatie. Bekijk hier de aftermovie van Innovations Insight.


 Innovations Insight

Bezoek burgemeester Jeroen Dijsselbloem

Wat deze editie extra bijzonder maakt is dat burgemeester Jeroen Dijsselbloem aanwezig was voor een rondleiding en om te proeven van wat al die unieke samenwerkingen voortbrengen. De indrukken waren positief: "Heel positief! Ik heb studenten gesproken die echt in de praktijk aan de slag zijn. Dicht bij bedrijven of buurtbewoners, op zoek naar praktische oplossingen en innovaties." Lees hier het artikel dat Bron schreef over het bezoek.

HBO-i Event

Ook op deze dag vond het HBO-i event plaats in ons InnovationLab. HBO-i organiseert twee keer per jaar een netwerkevenement bij een hogeschool in Nederland. Deze keer openden wij onze deuren voor hbo-docenten, om een kijkje te nemen in de keuken van onze innovatieve broedplaats. De dag stond in het teken van netwerken en leren van elkaar.
 
Maar liefst 75 hbo-docenten verzamelden zich op de tribune. Na een korte uiteenzetting over onze opleiding door Frens en een toelichting op het InnovationLab door Suzanne, gingen de docenten uiteen om verschillende workshops te volgen. Ze lieten zich inspireren door onze collega’s op verschillende thema’s, waaronder onder andere: het partnerbeleid, de ambitiethema’s, student+ en het groeifonds project. Na een overheerlijke lunch werden de gasten uitgenodigd om de projecten van onze studenten tijdens Innovations Insight te bezoeken. Het was een waardevolle dag voor de bezoeker, die aan het einde van de dag vol nieuwe ideeën huiswaarts keerden. Lees hier het artikel dat HBO-i schreef over het event.

HBOi Event